Home Home
      Home    Hatha yoga    Zwangerschapsyoga    Babymassage    Ademtherapie    Cursussen                                              Nieuws    Link    Contact
Hatha Yoga
Vanuit de yoga is ‘de adem‘ de basis van ons bestaan. Zonder adem is er tenslotte geen leven. Yoga is een eeuwenoude Indische discipline die nu over de hele wereld wordt beoefend. Het woord 'yoga' is afkomstig uit het Sanskriet en betekent verbinden. Deze verbinding is het in evenwicht brengen van lichaam, geest en emoties. De schakel hiertussen is de adem.

De houdingen, beoefend in yoga, bevorderen de totale gezondheid. De spieren en gewrichten worden versterkt, het lichaam wordt lenig en functioneert beter. Regelmatige beoefening voorkomt botontkalking en biedt bescherming tegen ziekte en stress. In de les wordt aandacht besteed aan, lichaams-, evenwicht-, adem-, concentratie- en ontspanningsoefeningen.

Yoga is voor iedereen. Er wordt geen lenigheid verwacht en yoga is zeker niet leeftijd gebonden. Yoga is niet prestatiegericht, dit in tegenstelling tot de meeste sporten. Als de oefening met aandacht wordt uitgevoerd en ervaren, dan is die oefening op dat moment volledig.

Copyright - Yogastudiovrijheid.nl © 2007 - Disclaimer - Sitemap - Algemene voorwaarden - Terug naar boven